Стоян Копривленски си отмъсти на Сорин Калинюк

Стоян Копривленски записа победа с единодушно съдийско решение в двубоя реванш срещу Сорин Калинюк. Това се случи в родния му град Бургас в дебютното издание на GLORY в България. Снайпера надделя с 5:0 гласа след девет минути битка.

Българинът започна атаките си с мощни лоу кикове. След първата минута на двубоя той се отпусна да търси и кикове в трупа и главата на Калинюк. Копривленски вдигна оборотите под възгласите "Българи, юнаци!" в Арена Бургас. 29-годишният кикбоксьор затвърди рунда в негова полза с мощни крошета в главата на съперника в последните секунди.

В началото на втората част Копривленски отбеляза нокдаун с мощен хай кик. Румнецът се изправи преди края на отброяването и запази самообладание, но не успяваше да намери целта в следващите минути от втория рунд. Снайпера се прицели в краката на опонента и пласира над десет лоу кика до края на втората част.

В третата част Копривленски знаеше, че води в резултата и игра по-консервативно. Състезателят на Mike`s Gym контролираше дистанцията на ринга. В моментите, в които Калинюк се приближаваше твърде близо до него, родняит боец използваше умело клинча. За да избегне атаките на Калинюк, Стоян умело се придвижваше и контрираше със сайд степове.

Ето какво каза Копривленски непосредствено след края на двубоя:

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти