Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

Ямбол се включва в националната проява Световен ден на ходенето

Ямбол се включва в националната проява Световен ден на ходенето

Ямбол се включва в организираната от Българската федерация „Спорт за всички“ национална спортна проява „Световен ден на ходенето 2023“, съобщиха от общинския пресцентър. Събитието ще се проведе на 7 октомври под патронажа на министъра на младежта и спорта Димитър Илиев. Стартът на инициативата в Ямбол е от 10:00 часа пред спортна зала „Диана“. Финалът ще е до 55-метровия пилон с националното знаме на хълм „Боровец“. Изминалите определения маршрут ще участват в томбола с награди. Жителите и гостите на Ямбол, които решат да се включат в туристическата обиколка, ще се насладят на красиви панорамни гледки и добро настроение, обещават от Общината.

Световният ден на ходенето се организира за 31-ви пореден път в България.  Тази година се осъществява с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта по „Програма за развитие на спорта за всички“ и е част от изпълнението на  Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021 - 2024”.

Събитието цели да се популяризират системните занимания и особено ходенето, като физическа активност и неговата роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.

В световен мащаб проявата е част от програмата на Международната асоциация „Спорт за всички“ - TAFISA.

Последвайте канала ни в

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти