Кевин Пенев: България е моята страна, сега е времето да се състезавам за нея

Кевин Пенев: България е моята страна, сега е времето да се състезавам за нея

Националът по спортна гимнастика Кевин Пенев иска да покаже най-доброто от себе си на Световното първенство в Антверп (Белгия). Той за първи път ще представя България на шампионат на планетата.

"България е моята страна. Чувствам, че сега е времето да се състезавам за нея. Това е ново преживяване за мен. Родителите ми и брат ми са се състезавали за България и на мен определено ми харесва", заяви Кевин Пенев в традиционното интервю, което организаторите на Световните първенства правят преди старта на надпреварата.

Живеещият в САЩ гимнастик е дебютант на първенство от такъв ранг.

"Трябва да запазя спокойствие и да покажа най-доброто, на което съм способен. Брат ми (Еди Пенев) винаги е до мен и винаги е в залата, мотивира ме и ме подкрепя. Той ми е като ментор. Има много опит, така че от него научих много. Той е голям модел за подражание. Научих много и от родителите ми. Те притежават зали по спортна гимнастика и много ми помагат по време на подготовката. Радвам се, че те ще дойдат да ме подкрепят тук. В момента ги няма, но очаквам да пристигнат - родителите ми, баба, дядо и леля ми. Цялото семейство", добави той.

"Атмосферата в българския отбор е много добра. Помагам на момчетата в залата, работим много и се подкрепяме. Това е нещо, което научих, докато бях в националния отбор на САЩ, винаги да работим здраво и да се подкрепяме", каза още гимнастикът.

Последвайте канала ни в

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти