Гледай на живо

Очаквайте в 12:00 "Черно-бяла" Коледа 2023

Йордан Александров и Кевин Пенев с добра подиум тренировка преди Световното

Йордан Александров и Кевин Пенев с добра подиум тренировка преди Световното

Националите Йордан Александров и Кевин Пенев направиха много добра подиум тренировка преди Световното първенство по спортна гимнастика, което започва в събота в Антверп (Белгия).

"Двамата се представиха отлично на подиума. Изиграха съчетанията си много добре. Конкуренцията е ужасяваща. Състезанието ще бъда много тежко. Много ще бъде трудно да спечелим олимпийска квота. Трябва и двамата да си изиграят много чисто съчетанията. Надявам се, че това ще им бъде достатъчно, за да изпълнят тази заветна цел", каза президентът на Българската федерация по гимнастика Красимир Дунев.

Освен олимпийският вицешампион на висилка от Игрите в Атланта 1996, подкрепа на състезателите оказва и сребърният медалист на халки Олимпиадата в Атина 2004 Йордан Йовчев, който е посланик на шампионата, както и Кристиян Иванов. Бившият национал сега работи в Оклахома в академията на великата румънска гимнастичка Надя Команечи.

Йордан Александров и Кевин Пенев започват борбата за олимпийски квоти във втория квалификационен ден на Световното първенство (1 октомври) със съчетанията на висилка.

Последвайте канала ни в

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти