Илиана Раева прие официална делегация от Мураяма

Илиана Раева прие официална делегация от Мураяма

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева и вицепрезидентът на централата Невяна Владинова посрещнаха в Министерството на младежта и спорта официална делегация от японския град Мураяма. В българската столица японските гости бяха водени от кмета Такао Шифу, от шефа на туристическата агенция в града Ягучи Кацухиго, от отговорника на спорта в града Абико Нобухиро, от шефа на отдел "Развитие" Исава Тойотака, а част от делегацията бяха жени от фен клуба на "златните момичета", начело с Ишикава Сумико, с главния треньор по художествена гимнастика в града Фуджи Мияби и граждани на Мураяма, които са били доброволци по време на лагерите на българските грации преди Олимпийските игри в Токио 2020. 

В Министерство на младежта и спорта японците проведоха разговор с Илиана Раева, Невяна Владинова и с генералния секретар на централата Росина Атанасова. Целта на посещението е японците да изкажат благодарност към българската художествена гимнастика, че точно Мураяма е бил градът, който са избрали за своята подготовка преди най-важния им старт в Токио. 

Илиана Раева разказа, че ѝ е било изключително лесно да избере именно тази префектура за подготовка, защото допирните точки между България и Мураяма са изключително много. Президентът на БФХГ беше откровена, че Япония и конкретно Мураяма ще останат завинаги част от историята на първия олимпийски златен медал и това вече е документирано в книгата на Вера Маринова - "Обръчите на Венера", както и в предстоящия филм за олимпийския път на олимпийските шампионки. 

Двете страни изразиха желанието си да продължат своята връзка и сътрудничество и в бъдеще не само в Мураяма, но и в България. 

Г-н Такао Шифу поднесе традиционни подаръци на Илиана Раева, която също бе подготвила спомен от България за всеки един от присъстващите. 

Специално списание-галерия, посветено на японското бойно изкуство Iaidō, което набляга на осъзнаването и способността за бързо изваждане на меча и реагиране на внезапни атаки, бяха подготвили японските представители на българските си приятели. В списанието са използвани кадри на официалния фотограф на БФХГ Анна Недкова от последното посещение на олимпийските шампионки от Токио 2020 в края на юни тази година в Мураяма. 

Снимки: БФХГ

Последвайте канала ни в

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти