Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

Хамзат Чимаев: Стрикланд заслужава тази титла

Хамзат Чимаев: Стрикланд заслужава тази титла

ММА боецът Хамзат Чимаев заяви, че според него Шон Стрикланд заслужено е новият шампион на UFC в средна категория. Последният завоюва титлата при 84-килограмовите в най-елитната ММА верига в света на 10-и септември с победа над Израел Адесаня с единодушно съдийско решение. 

Непобеденият Хамзат похвали трудолюбието на Стрикланд и коментира успеха му. Двамата са тренирали известно време заедно в Лас Вегас в спортната зала Xtreme Couture. 

„Той работи здраво, той го заслужава“, каза Чимаев в канала си в YouTube. — Човекът винаги е в залата. Сега той има пояс. Има добър отбор, добър треньор. Бях там, тренирах с този човек. Те заслужават този колан. Беше активен, биеше се с всички.”

Чеченецът, който наскоро получи и гражданство в Обединените арабски емирства, може и да е следващият съперник на Стрикланд. При победа над Паоло Коща на събитието UFC 294 Хамзат може и да се превърне в следващ претендент за пояса. 

Хамзат Чимаев: Ще разплача Паоло Коща
Хамзат Чимаев: Ще разплача Паоло Коща

„Ще разбия този човек Коща, тогава няма значение дали е Изи, Стрикланд или който и да е, ние ще ги преследваме. Шон! Ако останеш там, човече, ще дойда за теб", допълва Хамзат.

Последвайте канала ни в

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти