Над 660 състезатели идват за Европейското по спортна акробатика във Варна

Над 660 състезатели идват за Европейското по спортна акробатика във Варна

Варна се превръща в столица на европейската акробатика през октомври. България е домакин на 31-ото Европейско първенство по спортна акробатика. Европейските шампиони при мъжете и жените и при младежите ще бъдат определени между 18 и 22 октомври в Двореца на културата и спорта. Преди това по традиция ще се проведе и надпреварата при различните възратови групи. Най-добрите на Стария континент във възрастите от 11 до 16 г. и от 12 до 18 г. ще се борят за разпределение на медалите във Варна от 12 до 15 октомври.

Внушителната бройка състезатели пристигат в България. Общо 664 акробати са заявени за участие в Европейското първенство във Варна - 129 при мъжете и жените, 154 при младежите и девойките, 208 във възрастова група 12-18 г. и 173 във възрастова група 11 - 16 г.

Акробати от общо 25 европейски държави ще участват на шампионата в морската ни столица - Австрия, Азербайджан, Армения, Белгия, България, Великобритания, Германия, Грузия, Гърция, Естония, Израел, Ирландия, Испания, Италия, Молдова, Нидерландия, Полша, Португалия, Словакия, Украйна, Унгария, Финландия, Франция, Чехия и Швейцария.

Последвайте канала ни в

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти