Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

Никола Цолов с втори пореден подиум на „Херес”

Никола Цолов с втори пореден подиум на „Херес”

Второ поредно второ място в новия шампионат Еврокъп-3 спечели българския пилот Никола Цолов, който днес отново се качи на подиума на „Херес” след финала на втората надпревара от петия кръг на надпреварата. В рамките на един уикенд Никола показа, че се адаптира много бързо към новия за него автомобил и успя да спечели 42 точки за двете си втори места, двете спечелени квалификации и двете най-бързи обиколки в петия кръг от Еврокупа-3. 

По-рано днес Никола спечели квалификацията на „Херес”, но на старта се забави и Себастиан Огаард успя да поведе. Състезанието се оказа доста накъсано заради инциденти и колата на сигурността на два пъти повежда колоната. През цялото време Никола се опитваше да притиска лидера, който обаче не допусна нито една грешка и спечели първата си победа за сезона. Вижте по-долу как се разви състезанието на "Херес".

Старт. Никола Цолов тръгна пръв, но както и вчера загуби първата позиция, изпреварен от Себастиан Огаард, който поведе от първа редица. Българският пилот отново тръгна по-бавно, но сега загуби само една позиция в спринта към първия завой.

2 об. Кола на сигурността пред колоната заради инцидента на Мирон Пингасов, който кара заедно с Цолов миналата година в испанската Формула 4.

5 об. Рестарт - Огаард запази първото място, Цолов и Дел Пино след него в топ 3.

5 об. Цолов е на 1 секунда пред Де Пино, победителят от вчера Браски пробва атака за третото място, двамата се удариха странично, а италианецът излетя от трасето с поражения по предно дясно колело. Пък жълти флагове и вероятно отново кола на сигурноста.

6 об. Никола е на 0,8 секунди от водача, а Дел Пино е на 1,4 зад Цолов. Много агресивна защита на Дел Пино, но той успя да запази третото място при инцидента на завой №8.

7 об. Много оспорвана битка за 5-ото място между Мари Боя и Масон. Малко по-късно Масон, който е лидер  в шампионата, спря на трасето, след като беше ударен от Гарфиас. Този път вече ще има кола на сигурността, тъй като болидът на Масон остана на пистата.

8 об. Това е второ поредно състезание, в което лидерът в класирането не взима точки в Еврокупа-3, а лидерът в състезанието Огаард е втори в общото подреждане след първите 4 кръга.

10 об. Рестарт. Огаард потегли по-бавно, за да поднесе Цолов на следващите ги пилоти. В същата обиколка Цолов с опит за атака към първото място. Интрапувашак атакува Дел Пино и излезе трети.

11 об. Огаард с най-бърза обиколка, с 0,3 секунди по-бърз от Никола, но разликата остава по-малка от 0,7 секунди. Интрапувашак е на 1 секунда зад българина.

12 об. Огаард и Цолов започват да се откъсват пред Интрапувашак, но с 1-2 десети от секундата. 14 автомобила влизат в последната част от състезанието.

13 об. Цолов си върна най-бързата обиколка в хода на състезанието - 1:40.100 минути. Разликата с лидера е 0,6 секунди, след това се сви на 0,5 сек.

14 об. Цолов отново притиска Огаард в първата половина на обиколката, разликата остава половин секунда. Третият е на секунда и половина от Никола, като Интрапувашак беше наказан и с 1 секунда заради неспазване ограниченията на трасето. Четвъртият - Бруно дел Пино също е с наказание от 1 секунда.

16 об. Една минута и една обиколка до финала. Никола е на 0,7 секунди от лидера. Предупреждение за Огаард, че не спазва ограниченията на трасето, това се случва в предпоследната обиколка.

Последна обиколка. 0,697 секунди е разликата в началото на обиколката между Огаард и Цолов. 

Финал. Огаард спечели 10-я старт от сезона в Еврокъп-3, а Никола Цолов записа второ поредно второ място, на 0,394 секунди от първото място. Тасанопол Интрапувашак е трети.

Последвайте канала ни в

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти