Бруно Рубо: Мечтая за титла с Монтана

Бруно Рубо: Мечтая за титла с Монтана

Монтана привлече 29-годишният бразилски блокировач Бруно Рубо, който прекара миналия сезон в португалското първенство. Там, с екипа на Фонте до Бастардо печели Суперкупата на Португалия и бронзови медали от "Чалъндж къп".

Рубо даде специално интервю за BGvolleyball.com, в което говори за трансфера, впечатленията от новия отбор, кой е най-запомнящият се момент от кариерата му и още...:

Разкажи как се случи трансферът ти в Монтана.

Говорих с моя мениджър и имах предложение да остана в Португалия, или дори да се върна да играя в Бразилия. Аз обаче му обясних, че бих искал да променя обстановката и да имам нови преживявания. Появи се офертата от Монтана, и ето ме тук.

Защо избра именно този отбор?

Както казах, имах нужда от промяна, да трупам опит в друга страна. Да се запозная с нови за мен методи на работа, за да мога да ги добавя към моите знания.

Колко време ти трябваше да вземеш решението?

Не беше нужно много време, тъй като вече знаех какво искам и какви цели преследвам.

Няколко твои сънародници ще играят в българското първенство. Разговарял ли си с някой от тях?

Все още не. Фокусиран съм върху тренировките и подходящият момент за среща с тях ще дойде.

Какви са впечатленията ти от новите ти съотборници?

Имаме много разнообразен откъм възраст отбор - смятам, че това работи много добре. Съчетавайки опит и младост, можем да си помагаме.

Какво знаеше за първенството и тима преди трансфера?

България винаги е имала силно и конкурентно първенство, вярвам, че това идва от вашата култура и е нещо, на което много се възхищавам. В резултат на това отборите са по-балансирани.

А за България?

Харесва ми да живея в Монтана, много спокоен град. Все още не съм имал възможност да посетя други места, но предстои да го направя.

Ако трябва да сравниш страната ни с местата, на които си бил, какво би казал?

За краткото време, откакто съм тук, хората са много приятелски настроени, въпреки че понякога не мога да говоря много заради езика. Обаче много ми напомни времето, когато бях в Гърция.

Амбициите ти с Монтана?

Винаги се стремя да бъда на възможно най-високо ниво, надявам се да помогна на отбора си по възможно най-добрия начин и да се боря за титлата.

Кой е най-запомнящият се момент от кариерата ти до момента?

Имаше два такива момента - първият, когато представях страната си на Универсиадата, която се проведе в Китай.

Вторият беше миналата година, достигайки до третото място в "Чалъндж къп".

Приятелката ти също е волейболистка, как се справяте с разстоянието?

Свикнали сме с разстоянието, знаем колко трудна е професията ни, проявяваме взаимно разбиране един към друг. Така и на двамата ни е по-лесно като спортисти.

Пожелай нещо на българските фенове?

Бих искал да им кажа, че работим здраво всеки ден, за да дадем всичко от себе си на терена. Надявам се да разчитаме на пълна зала на мачовете.

Последвайте канала ни в

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти