Министър Димитър Илиев се срещна с президента на Международната федерация по борба

Министър Димитър Илиев се срещна с президента на Международната федерация по борба

Развитието на спорта борба и организацията на Световното първенство в Белград обсъдиха на среща министърът на младежта и спорта Димитър Илиев и президентът на Международната федерация по борба Ненад Лалович. Двамата разговаряха в рамките на международната спортна проява в Белград.

Лалович изтъкна традициите, които България има в борбата и приноса на страната ни на световно ниво. Президентът на Международната федерация по борба изказа благодарност към министър Илиев за подкрепата, която ММС оказва на Българската федерация по борба.

Акцент в разговора бяха предизвикателствата, пред които в последните години е изправен спортът и усилията, положени от международната федерация за оставането на борбата в програмата на Олимпийските игри. Министър Илиев сподели, че сред приоритетите на екипа на ММС е устойчивото финансиране на традиционни за България спортове, сред които е борбата.

По-рано пред деня Илиев се срещна със състезателите ни от националния отбор на България по борба преди старта на битките им.

“Убедени сме в успехите Ви! Пожелаваме Ви много победи и все така да се борите със сърце и душа на тепиха”, обърна се Илиев към спортистите ни.

Председателят на Българската федерация по борба Христо Маринов запозна министъра с проведената подготовка на състезателите и сподели какви са очакванията за спечелването на медали и олимпийски квоти.

Последвайте канала ни в

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти