Теле стана съотборник на Алекс Николов в Лубе

Талантливият норвежки разпределител Якоб Солгаард Теле е новият разпределител на вицешампиона на Италия Кучине Лубе (Чивитанова), обявиха от клуба.

23-годишният плеймейкър е първото ново попълнение на клуба, в който играе 19-годишният ни национал Александър Николов.

Теле ще замени като втори разпределител в тима 43-годишния Даниеле Сотиеле, който продължава кариерата си в Кунео.

От Лубе обявиха, че са подписали 3 годишен договор с високия 198 сантиметра Якоб Солгаард Теле, който през последните 5 сезона игра в колежанското първенство на САЩ с екипа на университета в Хавай.

Първите думи на Якоб Солгаард Теле като играч на червено-белите бяха:

„Чувствам се повече от готов да започна това стимулиращо приключение в Италия, страна, която обожавам, облечен с фланелката на любимия ми клуб Лубе! Нямам търпение да нося цветовете на отбора и да се срещна с привържениците от региона Марке".

„Забелязахме Якоб Теле, докато следвахме нашия Александър Николов в NCAA. Година по-късно, знаейки, че той завършва обучението си, отидохме да го накараме да му предложим страхотна възможност заедно с Лучано Де Чеко. Има добри ръце и въображение в разпространението. Той знае как да атакува и да напада много добре. Самият Алекс Николов, когато го попитах за мнение ми каза да го взема веднага. Той ще дойде преди останалите в Чивитанова, тъй като е норвежец и няма особени ангажименти с националния отбор. Времето ще покаже дали сме се справили правилно, но аз съм голям оптимист."

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти