MMA шампион критикува допингираните бойци

MMA шампион критикува допингираните бойци

Шампионът на Professional Fighting League (PFL) в категория перо Брендън Логан разкритикува колегите му бойци, които бяха хванати с положителни допинг тестове.

Деветима бойци от PFL се провалиха на допинг тестове
Деветима бойци от PFL се провалиха на допинг тестове
Oще един от PFL бе хванат с допинг
Oще един от PFL бе хванат с допинг

Десетима спортисти от PFL бяха хванати със забранени субстанции в кръвта им. Повечето от тях са в полутежка и тежка категория, но двама от тях (Алехандро Флорес и Даниел Торес) са в категорията на великобританеца. Това не се понрави на шампиона от изминалия сезон на американската ММА верига.

“Не съм щастлив от случващото се. Мозъкът ми, здравето ми…всичко е заложено в тези битки. А някои бойци ги хващат с по четири препарата”, коментира боецът пред Тhe MMA Hour.

Сред субстанциите, с които са хванати бойците на PFL, са анаболни стероиди, диуретици и кломифен. Логан споделя също, че знае какво е да се бие срещу допингирани бойци.

“Усеща се най-вече в тренировките. Тренирам с определени хора. След шест месеца те вече са като стомана. Понякога може да се види и с просто око, но като усетиш човека в тренировка е друго. Спортът е достатъчно опасен и определено не ни трябват и такива неща. Радвам се, че са хванали тези бойци и се надявам това да изпрати съобщение до другите, които са на допинг”, заяви 33-годишният спортист от Манчестър.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти