Даниел Кормие: Дариуш не се страхува да се сбори с Оливейра

Даниел Кормие: Дариуш не се страхува да се сбори с Оливейра

Бившият шампион в две категории на UFC Даниел Кормие мисли, че Бенеиул Дариуш (22-4-1) няма да се поколебае да влезе в граплинг размени на земята с Чарлс Оливейра (33-9).

Дариуш и Оливейра ще премерят сили в подглавната битка на UFC 289 във Ванкувър.

Бившият шампион Оливейра е черен колан по Бразилско жиу-жицу и държи рекорда за най-много събмишъни в UFC, но въпреки това Ди Си вярва, че Дариуш трябва да търси игра в партер и ще го направи.

“Дариуш е страхотен граплър. И той е черен колан. Стойката на Чарлс обаче е по-добра. Видяхме, че Ислам отказа Чарлс на земята. Бенеил може да направи същото. Майкъл Чандлър, Дъстин Порие, Джъстин Гетжи - никой от тях не искаше да последва Чарлс на земята, но Бенеил ще го направи”, заяви бившият носител на титлите в полутежка и тежка категория на UFC в подкаста DC & RC.

Самият Дариуш заяви в свое интервю, че е заинтригуван от граплинг размени с Оливейра.

"Развълнуван съм за граплинга с Оливейра. Няма да лъжа, ако почнем да разменяме позиции на земята, това ще бъде също толкова атрактивно, колкото и размените в стойка. Чудя се колко добро е жиу-жицуто му наистина, защото съм го виждал да отказва много хора. Целта ми в този дувбой е да бъда перфектен", заяви 34-годишният ММА боец, който се намира в серия от осем поредни победи. 

Битката между Оливейра и Дариуш ще се изиграе в неделя (11.06) около 07:00 часа българско време и ще бъде отразявана на живо рунд по рунд в Sportal.bg.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти