Александра Димитрова ще ни представя на Европейските игри в стил фул контакт

Александра Димитрова ще ни представя на Европейските игри в стил фул контакт

Състезателката по кикбокс на ABC FIGHT CLUB Александра Димитрова ще вземе участие в Европейските игри в Краков, Полша. Европейската шампионка в стил фул контакт спечели квота за участие в Полша през ноември 2022 г. на Европейското първенство по кикбокс в Анталия.

Димитрова е българският представител при жените на фул контакт в категория до 52 кг.

Тази година кикбокс за първи път е включен като спорт на Европейските игри и това е най-голямата поява на този спорт на събитие под егидата на Международния олимпийски комитет (МОК).

Представени са стиловете фул контакт на ринг и пойнт файт и лайт контакт на татами.

На 30-и юни започват четвъртфинали, а на 2-и юли са финалите. Участват общо 123-ма кикбоксьори от 22 европейски държави. За Европейските игри в Полша се класираха само първите осем кикбоксьори от Европейското първенство в стиловете и категориите, определени с перспектива за „олимпийски“.

Европейските игри в Полша ще се проведат от 21-и юни до 2-и юли. Близо 5000 спортисти ще се борят за медали в 29 спорта. България ще участва със 110 състезатели в 17 спорта. Освен кикбокс, останалите бойни спортове там са бокс, карате, таекуондо WT, муай тай, джудо. Очаквайте скоро и пълният състав на България.

Европейските игри се проведоха за първи път през 2015 г. в Баку.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти