Регатата Varna Channel Cup започва на 8 юни

Регатата Varna Channel Cup започва на 8 юни

Деветото издание на единствената по рода си ветроходна регата Varna Channel Cup ще се проведе във Варна между 8-11 юни. Събитието, което всяка година събира все повече участници и фенове, ще предложи зрелищен спектакъл на ветрилата с емблематичната си канална гонка.

Това е единствената регата в България, включваща гонки канал-езеро. Това позволява яхтите да минат в непосредствена близост до брега и екипажите да бъдат на една ръка разстояние от публиката. Този тип регати са изключителна атракция и забавление, позволявайки пряк контакт с екипажите и максимално близко наблюдение на яхтите, задвижвани от природните стихии. Зрителите ще могат да се любуват на състезанието от брега на Аспарухово, пешеходната зона на Варненското пристанище, както и от Морската градина.

Регатата не само се превръща в любима на българската публика, но никога не изневерява на феърплея и постоянно вдига спортно-техническото ниво. Голяма спортна интрига се очаква между конкурентите от Яхт Клуб ЛЗ Яхтинг 1991 с шкипер Лъчезар Братоев и Ветроходен клуб Понтос. След като яхта Петра, многократен шампион на България в своя клас, пострада тежко по време на държавното първенство миналата година, сега екипажът на шкипер Павел Дуков ще управлява нова яхта, а именно идентична с тази на ЛЗ Яхтинг 1991.

Феърплей съперничеството вече ще се провежда при доста по-изравнени условия, като това обещава да направи регатата още по-интересна за феновете на ветроходния спорт.

Миналогодишният шампион Яхта Шоколад с шкипер Франсоа Боп, също ще вземе участие и отново ще се бори за купата на варненския канал.

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти