Антъни Иванов коментира решението на федерацията да го остави извън състава за Световното

Антъни Иванов коментира решението на федерацията да го остави извън състава за Световното

Плувният ас Антъни Иванов коментира решението на федерацията да го остави извън състава на националния отбор за световното първенство във Фукуока следващия месец.

Вчера от БФПС обявиха, че за Япония ще пътуват трима плувци - Габриела Георгиева, Йосиф Миладинов и Любомир Епитропов.

Така Антъни няма да е на световно за първи път след дебюта си през 2017 г., когато влезе във финала на 200 метра бътерфлай и завърши на 8-ата позиция.

"Интересно решение на федерацията. Знаете моето мнение, знаете и тяхното. Аз чакам делото си и решението от него. Вярвам, че съм невинен, тренирам, подготвям се за олимпийските игри в Париж и не искам да имам общо с който и да е. Има Господ и той знае кой се крие, кой не се крие, кой е чист и кой е мръсен. Истината ще излезе наяве рано или късно. За това в българското плуване има 2-3 човека, които са оставали на високо ниво повече от 2-3 години. Не очаквайте обаче, че аз ще се върна в националния отбор дали без, дали с или дали след наказание. Моето име ще остане в историята на българското плуване без значение дали им се иска или не на някои хора. Нека пожелаем успех на участниците!", написа Антъни Иванов във Фейсбук.

Междувременно, един от най-добрите ни състезатели в сините коридори посети две училища в родния си град Велико Търново.

"Днес се видях с деца от две различни училища. Първо при моя приятел и учител Екрам и след това при една моя бивша вече учителка в “ОУ Патриарх Евтимий” в град Велико Търново. Говорихме си за целите, мотивацията и как да бъдем по-добри!", разказа той в социалните мрежи.

 "Срещата беше много вълнуваща!Надявам се ,че ще се помни дълго от децата и ще си техен вдъхновяващ пример за бъдещи успехи! Благодаря!", заяви Емилия Цанкова, преподавател в ОУ "Св.Патриарх Евтимий".

"Благодарим, че откликна на поканата, децата останаха много доволни, впечатлени и мотивирани от твоите думи!", добави Ренета Ташевска.

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти