Община Габрово отпусна средства за участието на плувец в Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин

Община Габрово отпусна средства за участието на плувец в Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин

Общинските съветници на Габрово приеха предложението на кмета Таня Христова да бъде отпусната целева финансова помощ в размер на 3000 лева на двадесетгодишния плувец Ивелин Граматиков от Габрово за участието му в Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин.

Средствата са необходими за закупуването на самолетни билети, застраховки, медицински прегледи, транспорт, екипировка, нощувка и пансион на състезателя по време на престоя му. Това стана ясно на последното заседание на Общинския съвет в Габрово.

Ивелин Граматиков е част от националния отбор по плуване на България с партньорство на спортен клуб „Равен старт 2020“ заедно с Ана Василева, плувен клуб „Пловдив 2019“, Емил Кондев, спортен клуб „Шампион“ Пазарджик и Биляна Илиева и Дом за пълнолетни лица с умствена изостаналост в град Баня. Национален треньор по плуване е проф. Боряна Туманова.

Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин ще се проведат в периода 17 - 25 юни. Те са най-голямото приобщаващо спортно събитие, в което ще участват повече от 7000 атлети  с интелектуални затруднения и техни партньори без увреждания от 190 национални делегации. Мероприятието включва 26 основни и  два демонстративни спорта. 20 000 доброволци ще участват в игрите, които са „тържество на цветовете“, целящо да покаже силата на приобщаването, равенството, добротата, съпричастността.

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти