Столична община подпомага участието на българските спортисти в Спешъл Олимпикс

Столична община подпомага участието на българските спортисти в Спешъл Олимпикс

Столична община подпомага състезателите от София за участието им в Световните летни игри Спешъл Олимпикс в Берлин. Част от българските представители в най-мащабното приобщаващо спортно събитие ще бъдат екипирани от Фондация "София - европейска столица на спорта". Новината беше съобщена днес от Анатоли Илиев, заместник-председател на Фондацията, в присъствието на част от българските участници.

Дни преди да отпътуват за германската столица 12 от българските състезатели посетиха информационния център на "София - европейска столица на спорта". Състезателите се запознаха с дейността на инициативата, всеки от тях получи раничка сувенир.

Анатоли Илиев пожела успех и „На добър път!“ на българските представители, а треньорката Мариана Борукова разказа за подготовката на баскетболния отбор и спецификата на микс надпреварите, в които студенти от НСА ще се състезават в споделени тимове заедно с участниците в „Спешъл олимпик“. Изтъкната бе ролята на спорта и физическата активност за социализацията и интеграцията на младежите със специални потребности.

"София - европейска столица на спорта" има за своя приоритет подпомагането на хората със специфични възможности за да могат те да се занимават със спорт, както и формирането на още по-толерантно и ангажиращо отношение към децата в неравностойно положение и техните проблеми в съвременното общество. Минимум 10 от събитията на Фондацията всяка година са посветени и ангажирани с каузата да се популяризира спортът за всички и да се даде гласност, че равенството значи повече. Целта е да бъдем по-отворени към многообразието и по-свързани с общността, в която живеем.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти