Около 450 гимнастички се включиха в десетото издание на турнира "Диляна Прима"

Около 450 гимнастички се включиха в десетото издание на турнира "Диляна Прима"

Около 450 състезателки от 15 клуба от цялата страна в категориите индивидуално, ансамбли и масов спорт, както и гости от Украйна. участваха в юбилейния десети турнир по художествена гимнастика "Диляна Прима", който се проведе в новата спортна зала "Иван Симеонов" в Пазарджик.

Надпреварата се организира от спортен клуб "Диляна Прима" с подкрепата на Община Пазарджик и Българска федерация по художествена гимнастика. Главен съдия на турнира беше Камелия Игнатова, член на Съдийската комисия към БФХГ.

Състезанието беше открито от Ренета Камберова, носителка на бронзов медал от олимпийските игри в Рио 2016 и председател на Сдружение "Пазарджик спортува". СК "Диляна Прима" поднесе специални плакети на кмета на Община Пазарджик Тодор Попов и Камберова за дългогодишната подкрепа на художествената гимнастика в града.

Специален гост на турнира беше Виолета Георгиева, почетен председател на клуба.

Всички деца в дисциплината масов спорт получиха медал за участие и подаръци. Приз "Диляна Прима" беше връчен на победителките при девойки старша възраст А и Б категория - Калина Бакалова и Дарина Трифонова.

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти