Гледай на живо

Очаквайте в 17:00 часа: Гигант (Съединение) срещу Несебър в двубой от Югоизточната Трета лига

Тойота: Няма причина да се разделяме с Рованпера

Тойота държи да задържи световния рали шампион Кале Рованпера и след края на настоящия сезон, когато изтича договора му с тима. Това заяви шефът на отбора Яри-Мати Латвала като реакция на информацията, че мениджърът на Кале Тима Юхки преговаря с Хюндай.

“Идва лятото и е нормално да се появяват слухове за договорите на пилотите - обясни Латвала пред Dirtfish. - Разбира се, че искаме да задържим Кале. Смятаме, че му предлагаме всичко, от което той има нужда. Смятаме, че той се чувства добре при нас. Това е неговият тим и ние се радваме на ентусиазма му когато се състезава с Тойота - без значение дали става въпрос за Rally1 автомобил или дрифт кола. Той е част от нашето семейство и ние сме решени това да остане така.”

Тойота вече загуби един световен шампион - броени седмици, след като спечели световната титла с тима, ръководен тогава от Томи Макинен, Ойт Танак обяви, че преминава в Хюндай, където прекара 3 години, но си тръгна оттам в края на 2022, един сезон преди края на последния му договор.

Изненада: Кале Рованпера преговаря с Хюндай
Изненада: Кале Рованпера преговаря с Хюндай

Рованпера има договор с Тойота до края на 2023, а мениджърът му потвърди, че преговаря с Тойота и Хюндай за бъдещето на 22-годишния пилот.

Нювил и Хюндай с първа победа за сезона
Нювил и Хюндай с първа победа за сезона

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти