Цветан Соколов: Не съм разговарял с никого от националния отбор, искам да съм на 100% готов

Ако съм отсъствал, е било заради физически причини. Не зависи от мен дали ще играя на Европейското първенство и в олимпийските квалификации

Капитанът на националния отбор по волейбол Цветан Соколов говори, че не разбира защо се получава разваления телефон между него и треньорския щаб.

Диагоналът отново подчерта, че никога не е отказвал да играе за националния отбор заради нежелание. Той сподели още, че не е разговарял с никого от щаба, но и не разкри какви точно са физическите проблеми, заради които няма да е част от състава ни за Лигата на нациите.

Цветан Соколов се защити: За мен винаги е било чест и привилегия да нося фланелката с герба на България
Цветан Соколов се защити: За мен винаги е било чест и привилегия да нося фланелката с герба на България

България започва участието си в VNL следващата седмица и както беше обявено ще бъде без Цветан Соколов.

България ще играе без Цветан Соколов в Лигата на нациите
България ще играе без Цветан Соколов в Лигата на нациите

„Аз също не мога да разбера защо се получава този развален телефон. Много е странно и нямам никакво обяснение. Търся отговорите и се надявам скоро да ги получа“, започна Соколов пред Дарик радио. 

„Аз бях много изненадан от думите на националния селекционер (Пламен Константинов). Не знаех как може да излезе такова нещо медийно. Такива неща според мен се коментират между треньор и състезател. Не го очаквах. Като чух цялото интервю, беше единственият начин да изляза и да си защитя името. От толкова време съм в националния отбор, да се говори, че нямам участие да играя за националния, не е правилно“, продължи той.

„Ако съм отсъствал е било заради физически причини. Никога не се е случвало, защото нямам желание. Аз искам да печеля с България. Необяснимо е това нещо, което се случи и се случка“.

„Не е мястото да се коментира какво е физическото ми състояние. Беше най-редно да се говори между треньорския щаб и мен. Аз имам проблеми, които не са малки. Странно ми е, че нямам комуникация с щаба, не съм се чувал с тях. Няма никакво развитие. Не съм разговарял с абсолютно никой. Аз наистина съм около 16-17 години в този национален отбор. Досега, когато треньорът има нужда от даден състезател, се свързва с него. Търси отговори дали има конкретни болежки, дали е на линия. До момента никой не ме е попитал какво ми е. Може да ми кажат да дойда утре, да ми направят прегледи, да ми изготвят програма, за да се възстановя и да помогна на отбора“, каза Цветан Соколов.

„Много е странно. Не се занимавам от вчера със спорт. Дълго съм в този национален отбор и до момента това не се е случвало. Имахме един разговор с националния отбор след първия мач в Русия миналата година още. Тогава коментирахме какви са идеите. Тогава той ми каза какво иска, какво си мисли. Това е. След това не сме коментирали изобщо за националния отбор. Говорихме си за руското първенство. От тогава досега нямам никаква комуникация с него, нито с някой от треньорския щаб“, продължи звездата на България.

„Аз имах физически проблеми, които трябваше да ги лекувам. Много пъти сме ги коментирали тези неща, че искам да съм на 100%. Трябва да съм здрав физически и да не преча на отбора. Миналата година ми беше изготвен план, за да се възстановя и да съм на 100% здрав, за да мога да помогна на отбора. Когато един състезатели не е на 100%, само пречи на отбора. Всеки един човек може да има право на собствено мнение, но аз мисля, че ние в националния отбор знаем какво е“.

„Мисля, че не трябва да коментирам медийно. За пръв път ме питат медийно какво е моето състояние и какво се случва с мен. Аз си мисля, че не трябва да се коментира медийно. Това се коментира в отбора, а не през медиите какво се случва. Не е професионално за мен лично да се излиза, без да знаете какво се случва със състезателя“.

„За всеки един спортист е една голяма мечта да играе за националния отбор и да печели. Дали ще бъда в националния отбор, не зависи от мен, както го видяхме. Не зная в момента как мога да коментирам тази тема. Имам желание, искам да го подчертая. Беше казано, че нямам желание, но просто не мога да ви кажа дали ще съм на Европейското първенство и на Олимпийската квалификация. Не е ОК повечето неща да ги разбирам от медиите“, каза още Цветан Соколов.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти