Гледай на живо

Очаквайте в 17:00: Старт на инициативата "София - световна столица на спорта 2024"

УЕФА обяви решението си за Марчиняк

УЕФА обяви решението си за Марчиняк

УЕФА взе решение да не сменя рефера за финала в Шампионската лига между Манчестър Сити и Интер. Полякът получи наряд за сблъсъка в Истанбул още на 15 май, но вчера в родината на поляка се появиха информации, че той е присъствал на събитие, организирано от един от лидерите на националистическата полска партия "Конфедерация" Славомир Менцен. Заради това от Нион обявиха, че гледат много сериозно на този казус и започват свое разследване, което може да доведе до промяна на рефера за финала.

ОТ УЕФА са получили изявление от Марчиняк, което е публикувано на сайта на централата. В него полякът се извинява за участието си в споменатото събитие и твърди, че е бил подведен и не е бил наясно с обвързаността му с полското крайно дясно движение. Марчиняак добавя, че ценностите, които изповядва националистическата партия, са изцяло в противоречие със собствените му убеждения и принципи.

Въз основа на цялата придобита информация от УЕФА са взели решение Марчиняк да остане главен рефер за финала в Шампионската лига.

УЕФА обмисля смяна на рефера за финала в Шампионската лига по политически причини
УЕФА обмисля смяна на рефера за финала в Шампионската лига по политически причини

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти