Петя Баракова: Малко не ни достигна

Волейболистките на България се бориха и имаха възможност да запишат втора победа в Лигата на нациите, но в крайна сметка отстъпиха на Доминиканската република с 2:3 гейма. В отсъствието на Мира Паскова, която получи контузия в първия двубой, с капитанската лента тимът бе изведен от разпределителката Петя Баракова. Баракова заяви, че представянето до момента показва, че тимът ни има добри шансове този сезон, а ето още какво каза тя за BGvolleyball.com след мача:

България изпусна чудесна победа срещу Доминиканската република в Лигата на нациите
България изпусна чудесна победа срещу Доминиканската република в Лигата на нациите

"Малко не ни достигна наистина. Доминиканската република бе преодолим отбор, но все пак сме доста в началото на турнира и ще се възползваме максимално в следващите мачове. Мисля, че имаме добри шансове. Сега вече гледаме напред и продължаваме да се подготвяме за предстоящите ни срещи. Не мисля, че не ни е достигнала увереност. На моменти просто бяхме колебливи и позволихме да ни направят няколко по дълги серии от точки. Нормално да има спадове на моменти, просто трябва бързо да се излиза от такива ситуации."

Мира Паскова със счупена кост
Мира Паскова със счупена кост

Относно контузията на Мирослава Паскова и нейното принудително отсъствие:

"Мира, като опитен капитан и основен и много важен играч, със сигурност липсваше на терена. Много съжалявам, че получи тази контузия. Определено ще ни липсва и занапред. Пожелаваме й бързо възсттановяване. Но също така мога да кажа, че Елена Бечева се включи много позитивно и игра много добре и помогна много на тима ни за вчерашния успех и сега в този мач."

За поемането на капитанската лента:

"Не мисля, че нещата се променят чак толкова много, защото все пак като разпределител имам не по-малка отговорност към отбора. Радвам се, че треньорът ми гласува доверие за капитанската лента. Ще дам всичко от себе си да водя отбора само към победи."

Снимки: en.volleyballworld.com

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти