Сблъсък в електронните спортове между Александър Везенков и Александър Гавалюгов

В елитния клас на баскетболните електронни спортове еЕвролигата ще станем свидетели на едно истинско БГ дерби. Сблъсъкът между Александър Везенков и Александър Гавалюгов ще бъде предаван днес от 21:00 часа по Sportal TV.

Явлението Везенков през очите на Александър Чакмаков и Роберт Гергов
Явлението Везенков през очите на Александър Чакмаков и Роберт Гергов

Звездата на Олимпиакос се доказва и в света на електронните спортове, като финалист в първото и единствено първенство по еБаскет в България, MVP на Евролигата. Стигна до финала и сега е на второ място. Той ще премери сили с Александър Гавалюгов, който играе с истинския си отбор Балкан (Ботевград) в еЕвролигата и дори е доста успешен, макар да участват и най-добрите професионални геймъри на NBA2К и отбори като Партизан, Байерн, Улм, Цървена звезда.

Балкан се намира на 16-о място от 36 отбора, което се счита за последното място в плейофите. Въпреки това, в случай на загуба от Олимпиакос и Везенков, Гавалюгов ще трябва да предаде мястото в плейофите на бившия съотборник на Везенков, Хасан Мартин, който играе с настоящия си отбор в реалния живот Цървена звезда. 


Гавалюгов със сребро от Младежката Евролига
Гавалюгов със сребро от Младежката Евролига

"Той определено се подобри много, няма да е лесно. Неговият отбор е Балкан, но той е подписал с 4 или 5 нови играчи в играта, което е позволено в онлайн лигата, така че съставът му е още по-непредсказуем. За мен е удоволствие да играя с Олимпиакос на конзолата, жалко, че нямаме електронно първенство в България, защото всички останали държави в Европа го имат и става все по-популярно", каза Везенков.

Още от eSports

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти