Весела Лечева: Щастлива съм, че решението за нова зала за художествена гимнастика е факт

Весела Лечева: Щастлива съм, че решението за нова зала за художествена гимнастика е факт

Министерският съвет прие решение, с което дава съгласие за обособяване на нов УПИ и за безвъзмездното му предоставяне за управление на Министерство на младежта и спорта. Новообразуваният имот ще бъде обособен от имоти - публична държавна собственост, с предоставени права за управление на Министерството на вътрешните работи. С приетия днес акт на Министерския съвет ще се осигурят условия за реализиране на държавната политика в сферата на развитие на физическото възпитание и спорта чрез осигуряване на подходящи условия за подпомагане и развитие на българската художествена гимнастика, като един от най-успешните и престижни спортове в национален и световен план, популяризирал страната ни на международно ниво.

С Решение № 944 на Министерския съвет от 27.12.2018 г. и Решение № 1051 на Министерския съвет от 21.12.2022 г. държавата вече осигури 4,5 млн. лв. за изграждането на разширение на залата за художествена гимнастика на стадион „Раковски“. Тази сума е предвидена за цялостно  изграждане и въвеждане в експлоатация на залата.

„Благодаря на вицепремиера Иван Демерджиев и на министрите Иван Шишков и Росица Велкова, които заедно с екипа на Министерството на младежта и спорта направиха така, че да бъде изготвено това предложение. С днешното решение на Министерския съвет се дава реална възможност да бъде изградена нова зала за художествена гимнастика, която е очаквана от стотици национални състезатели и хиляди деца и подрастващи, които тренират всеки ден“, коментира министър Весела Лечева.

В последните месеци Лечева беше в залата по художествена гимнастика нееднократно и се увери, че в нея има огромно натоварване и дори националните състезателки трудно намират свободен килим.

“Залата е напълно заслужена, защото нашите гимнастички са неизменно в световния елит и наш дълг е да им предоставим и най-добрите условия. Успехите им имат и много важна социална функция, защото успяха да запалят хиляди деца да изберат спорта. Надявам се, че всяко следващо правителство и министър няма да спре работата по осъществяване на проекта, а аз лично, съм изключително щастлива, че решението за новата зала е факт“, добави министър Лечева.

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти