Национал на Зимбабве и колежанин в САЩ подсилва Берое за новия сезон

Национал на Зимбабве и колежанин в САЩ подсилва Берое за новия сезон

Млад национал на Зимбабве и доскорошен играч в колежанското първенство на САЩ подсилва мъжкия волейболен отбор на Берое 2016 (Стара Загора) за новия сезон в Efbet Супер Волей, съобщи за BGvolleyball.com президентът на клуба Живко Желев.

Официално център на Берое продължава в Дея спорт
Официално център на Берое продължава в Дея спорт

Новото попълнение се казва Тинайше Йън Ндавазочева. Той е на 22 години и е висок 200 сантиметра. Играе на поста посрещач. Посрещачът е подписал договор с Берое за две години. През тази година волейболистът завършил университета Бoл Стейт в Индиана (САЩ). Той е направил много добър сезон, като с отбора си игра финал на своята конференция. За отличното си представяне е удостоен с престижната награда All American.

Същевременно е и национал на Зимбваве, като е капитан тима до 19 години. Със състава до 20 години пък печели златните медали на първенството на южноафриканските държави. Обявен е и за най-перспективен млад играч. Интересен е факта, че той играе еднакво добре както в зала, така и на плажа, като е представлявал Зимбваве и като национал в плажния волейбол. Класира се за Африканското първенство по плажен волейбол до 21 години и печели златен медал от първенството на южноафриканските страни.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти