Гледай на живо

Какъв ще бъде жребият за фаворитите в първия кръг за Купата

Милано официално представи Матей Казийски

Италианският Алианц (Милано) официално представи българската волейболна звезда Матей Казийски като ново попълнение. Въпреки, че през септември ще навърши 39 години, Казийски, който стана шампион на Италия за 5-и път с Итас (Тренто), подписа двугодишен договор с Милано.

"Готов съм и поемам цялата отговорност. Подписах двугодишен договор, защото гарантирах, че ще издържа физически. Все още се чувствам във форма и, в кавички, достатъчно млад, за да поддържам темпото и да дам каквото мога от себе си. Мислех да остана в Тренто до края на кариерата си, но те искаха да се обновяват, а аз все още нямах идеята да напускам терен. Фактът да се върна да играя като посрещач в Милано беше един от ключовете да подпиша, дори все още смятам, че съм способен да играя като диагонал, ако е необходимо. Хареса ми проекта тук и колкото повече го опознавам, толкова повече ми харесва. Ще видим дали мога да бъда част от него. Поздравявам Милано за края на сезона", сподели Казийски по време на официалното си представяне днес по обяд.

Матей Казийски - човекът Тренто!
Матей Казийски - човекът Тренто!

"Когато пристигнах в Тренто, ситуацията беше малко подобна на тази в Милано. Това беше клуб, който израстваше, но на който му липсваше нещо повече, за да стигне до края. Идеята беше да доведем отбора до победа след 2-3 години, но ние успяхме да извървим целия път още в началото и това ни даде много силен тласък да създадем много силно движение в Тренто. Горе-долу има прилика с тук и това също ме подтикна да направя този избор", продължи българската звезда.

Константинов: Дайте да оставим Матей да вземе своето решение! Матей може да бъде един импулс, един стимул
Константинов: Дайте да оставим Матей да вземе своето решение! Матей може да бъде един импулс, един стимул

"Все още нямам желание да спра да играя. Отлагам това решение. Сега мисля да играя колкото мога по-дълго и тогава ще реша", завърши Казийски.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти