Константинов: Дайте да оставим Матей да вземе своето решение! Матей може да бъде един импулс, един стимул

Селекционерът на националния ни волейболен отбор Пламен Константинов засегна и темата за връщането на Матей Казийски по време на днешната открита тренировка на тима в зала "Христо Ботев" в столицата. Константинов за пореден път призова да се остави Матей на спокойствие да вземе своето решение.

Пламен Константинов: Ще преценя дали да извикам Соколов за Европейското и олимпийската квалификация
Пламен Константинов: Ще преценя дали да извикам Соколов за Европейското и олимпийската квалификация

"Вижте... дайте да оставим Матей да вземе своето решение. Мисля, че Матей е достатъчно голям, разумен и улегнал човек, за да прецени "Да или не". Това не ни влияе, няма някакви очаквания. Лично аз нямам някакви очаквания всеки ден дали Матей ще се съгласи или не. Той трябва на спокойствие да прецени плюсове, минуси и това, което е добро за него, и ако прецени, че може да ни помогне, с удоволствие Матей е добре дошъл", каза Константинов пред медиите.

Матей Казийски: Нямам недовършена работа с националния ни отбор
Матей Казийски: Нямам недовършена работа с националния ни отбор

"Но пак казвам, не очаквайте, че появяването на Матей ще промени до толкова един отбор и да стане от черно бяло. Матей, с това което е като име в световния волейбол, е едно явление в нашия волейбол. Аз го казах вече, Матей може да бъде един импулс, един стимул не само за феновете, но и за това поколение волейболисти, които сега растат. Да го видят с националната фланелка, ще искат да станат като него. Ще бъде един пример. Това е ролята на Матей, ако се върне за Европейското първенство и олимпийската квалификация. В никакъв случай не трябва да го товарим с невероятни очаквания, че едва ли не той ще промени изцяло облика на националния отбор. Може да се промени с общи усилия на всички", сподели още селекционерът.

Снимки: Startphoto

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти