Кристина Ташева: Сребърните ни медали от Европейското имат златен блясък

Кристина Ташева: Сребърните ни медали от Европейското имат златен блясък

Българският национален отбор по естетическа групова гимнастика извоюва сребърните медали на Европейското първенство и Световната купа във Вантаа, Финландия. Двете състезания се проведоха едновременно, а световните шампионки от миналата година Сияна Табакова, Карина Нейкова, Дария Капсъзова, Яна Стайкова, Мария Мехлемова, Християна Ковачева, Виктория Берова и Сибила Кърпачева събраха сбор от 55.600 точки, изоставайки само на една десета от най-силния отбор на домакина Финландия - Минетит (55.700 точки(.

“Усещането ни е, че сребърните ни медали имат златен блясък, заяви за заяви за програма "Хоризонт” на БНР старши-треньорът на тима Кристина Ташева. - Тази една десета разлика, с която бяхме победени, засилва усещането, че финландките успяха да се преборят с нас съдийски. Но те са с огромни традиции в този спорт, а вероятно и това, че бяха домакини, имаше значение за крайната им победа. Но не толкова, колкото съдийството - те се бяха подготвили, защото знаеха, че ще има двубой за титлата между тях и нас, защото ние сме актуалните световни шампионки. Нашите момичета водеха с три десети след първия ден, а във втория се представиха даже още по-силно, но получиха по-ниска оценка.

Два сребърни медала за България от Европейското и СК във Финландия
Два сребърни медала за България от Европейското и СК във Финландия

След състезанието в кулоарите по традиция всички ни хвалеха и казваха, че сме най-добрите. Но трябва да се знае, че така е във всички гимнастически спортове - невинаги показаното на терена е достатъчно, а се намесват и фактори на друго ниво. Ние трябва да правим това, което зависи от нас, а ще се случи това, което трябва. Основната ни цел е Световното първенство в Казахстан през месец ноември. Доволна съм и от представянето на другия ни отбор, който е млад и зае петото място”.

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти