Георги Бабалиев: Надявам се да оставя следа във футбола

Георги Бабалиев: Надявам се да оставя следа във футбола

Георги Бабалиев е един от играчите, които бяха считани за сигурна инвестиция на Спартак (Варна) в бъдеще. 22-годишното бързоного крило бе в основата на промоцията на варненци във efbet Лига през сезон 2021/22. Малко неочаквано през зимната пауза разтрогна договора си с варненския клуб и сключи договор с Арарат Ереван. Пред Sportal.bg младият играч отговори на няколко въпроса:

Привет, Жоро! Напусна някак си неочаквано тима на Спартак. Остана ли неудовлетворение от факта, че не са оценили качествата ти? 

Разбира се, че не съм останал доволен, защото не получавах достатъчно игрово време, за да покажа качествата си. И другият факт е смяната на треньора и политиката в клуба. А политиката се промени от залагане на млади и перспективни футболисти към по-опитни и доказани футболисти. И така на нас по-младите вече не се разчиташе. Примерът от живота е, че когато загубиш нещо, го оценяваш късно.

Как се осъществи трансферът ти в един от най-популярните клубове на страната Арарат Ереван?

След като разтрогнах договора си със Спартак, през зимата се подготвях индивидуално за следващия полусезон. През това време към мен имаше интерес от няколко родни и чужди отбора. Когато една сутрин агентът ми звънна и ми каза, че след два дни пътуваме за Армения и ще подписваме с Арарат Ереван, новата дестинация ми се интересна и предизвикателна.

Успя ли да се приспособиш към живота в арменската столица?

Да, свикнах с живота тук в Армения. Ереван е доста красив град. Има много красива култура, архитектура, места за посещение и за отдих.

Има ли освен теб и други чужденци в отбора и каква е задачата пред клуба?

Да, има чужденци. През този сезон се сглобява един нов отбор за следващия сезон, за да може да се атакуват европейските турнир. Има конкуренция и това е в основата да се изгради един боеспособен отбор.

В момента тече подмладяване на националния тим. Ти също си един от младите играчи. Със сигурност ще искаш да привлечеш вниманието на националния селекционер.

Считам, че с добри изяви на терена мога да привлека вниманието на националния селекционер. Чест и привилегия е за всеки футболист да играе за националния отбор и да представи родината си. Това ще бъде за мен връх като млад играч.

Какви са амбициите за бъдещето и какво искаш да постигнеш в професионален план?

Искам да работя усилено, да се усъвършенствам, да поддържам високо техническо ниво и да играя в топ 5 от първенствата на Европа. Не е недостижима цел за играч, който се е захванал сериозно. Да оставя следа за пример след себе си във футболната сфера.

/Пламен Трендафилов/

Още от Българи зад граница

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти