Айвън Тони се е измъкнал с по-леко наказание, защото е пристрастен

Айвън Тони се е измъкнал с по-леко наказание, защото е пристрастен

Футболната асоциация на Англия оповести писмените мотиви за наказанието, което наложи на нападателя на Брентфорд Айвън Тони. Още през миналата седмица стана ясно, че английският национал е санкциониран за осем месеца заради това, че е направил 126 залога с участието на собствения си клуб, като 13 от тях са били за загуба на отбора в седем различни срещи, в които обаче Тони не е участвал. Общо футболистът е направил 232 нарушения на правилата на ФА, като това се е случило в период февруари 2017 – януари 2021. Според наказанието нападателят не може да извършва каквато и да била футболна активност до 16 януари следващата година.

Според документа, разпространен от асоциацията, ако Тони не се бе признал за виновен, щеше да получи санкция от 15 месеца, която щеше да влезе в сила от началото на следващия сезон. След като обаче играчът се е признал за виновен и е демонстрирал „искрено разкаяние“, санкцията е била намалена с 25% - до 11 месеца. Впоследствие независима комисия е поискала ново намаление на наказанието, защото Тони е бил диагностициран с хазартна зависимост, установена от д-р Филип Хопли. Нападателят пък е поел ангажимента да се подложи на терапия след края на сезона. Предвид тези обстоятелствата наказанието е било намалено с още три месеца, за да придобие окончателни си вид от осем месеца.

Изхвърлиха звездата на Брентфорд за осем месеца извън футбола
Изхвърлиха звездата на Брентфорд за осем месеца извън футбола

От Брентфорд също излязоха с официално изявление, в което изтъкват, че както клубът, така и играчът, признават за извършените нарушения и определят санкциите като „неизбежни“. Подчертава се, че нито едно от обвиненията не е свързано със събития, при които Тони е можел да повлияе негативно на собствения си отбор. От Брентфорд добавят, че ще подкрепят футболиста и неговото семейство и очакват той да поднови тренировки през септември.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти