Никола Цолов завърши на 8-о място теста в Барселона

Никола Цолов завърши на 8-о място теста в Барселона

Българският пилот Никола Цолов завърши на осма позиция теста от Формула 3 на пистата „Каталуния“ край Барселона.

В хода на втория изпитателен ден край каталунския град Цолов успя да запише време от 1:26.753 в хода на сутрешната сесия, което му отреди и осмата позиция в нея. След обедната почивка абсолютно всички пилоти се фокусираха върху състезателните симулации и дадоха доста по-слаби времена. Най-доброто постижение на Цолов в следобедните часове бе 1:31.903, а най-бърз с постижение от 1:28.277 бе Габриел Бортолето.

Никола Цолов с 8-о време в сутрешната сесия
Никола Цолов с 8-о време в сутрешната сесия

Най-бърз в хода не само на втория ден, но и на целия тест като цяло бе пилотът на Хайтек Габриеле Мини, който по-рано днес стигна до 1:26.319. Следобед италианецът даде най-добро постижение от 1:31.946 и се класира непосредствено зад Никола Цолов. Българинът завърши деня с общо 90 обиколки, 41 сутринта и 49 следобед. Вчера Никола Цолов завъртя 78 тура на трасето край Барселона. 

Във вторник и сряда следващата седмица за пилотите от Формула 3 има предвиден още един тест, който ще се проведе на пистата „Имола“ в Италия. Именно на това трасе ще се проведе и следващият кръг от сезон 2023 като част от уикенда за Гран При на Емилия-Романя във Формула 1 в третия уикенд на месец май.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти