Сорана Кърстя срази Сабаленка в Маями

Сорана Кърстя срази Сабаленка в Маями

Румънката Сорана Кърстя сложи кръст на мечтите на Арина Сабаленка (Беларус) за нова победа и я надви с 6:4, 6:4, за да се класира на полуфинал на женския турнир по тенис в Маями. Кърстя ще играе в топ 4 на турнир от WTA 1000 за първи път от 10 години насам, след като отстрани поставената под номер 2 в схемата Сабаленка за час и 27 минути. 

Тенисистката от Беларус, която е и шампионка от Откритото първенство на Австралия, имаше до днес 20 поредни победи и гледаше към увеличаване на серията. Но румънката, която през 2013-а година игра в Торонто, продължава своята отлична поредица, тъй като през целия турнир до момента не е губила сет. 

Мачът тръгна лошо за Сабаленка, която не успя да спаси собственото си подаване и след три опита да отбие атаките, се предаде за начален пробив. Все пак тя успя да изравни частта за 4:4, но веднага в следващия гейм отново пропусна подаването си и изостана. В 10-ия гейм румънката беше уверена и категорична и показа здрави нерви, за да спечели последните две подавания. 

Втората част започна по същия начин – ранен пробив за румънката, която този път проби за 4:3 и след тона затвърди с подаването за 5:3. След това пак в 10-ия гейм взе последните четири точки, отрази два опита за пробив и триумфира за най-сериозната победа в кариерата си. 

Нейната съперничка на полуфинала ще стане ясна от мача Елена Александрова (Русия) – Петра Квитова (Чехия).

Снимки: Gettyimages

Още от Тенис

Виж всички