Радулов, Дженев и Денчева са част от отбора на ITF за Ролан Гарос и Уимбълдън, Янева е част от отбора за "Ролан Гарос"

Радулов, Дженев и Денчева са част от отбора на ITF за Ролан Гарос и Уимбълдън, Янева е част от отбора за "Ролан Гарос"

Българските тенис таланти Илиян Радулов, Адрияно Дженев, Росица Денчева и Елизара Янева бяха избрани да бъдат част от отборите на ITF за предстоящите турнири от Големия Шлем.

Това е поредното голямо признание за младите български таланти и работата с подрастващите на Българската федерация по тенис. Това е и изключителна възможност за младите тенисисти да пътуват до висококачествени младежки турнири, под ръководството на официален треньор на ITF. Всички разходи ще бъдат покрити от Фонда за развитие Grant Slam.

Радулов, Дженев и Денчева са избрани в отбор "А" на ITF. Тримата ни родни тенисисти ще участват в лагери, подготвителни турнири и състезанията от Големия Шлем – Ролан Гарос и Уимбълдън. Те ще започнат с подготвителен лагер в Италия от 11 до 14 май. След това тримата ще участват на два турнира от ITF за юноши и девойки в Санта Кроче Сул′Арно от категория J300 и Милано J500. Следва нов шестдневен лагер в Италия и участие на Ролан Гарос от 4 юни.

Радулов, Дженев и Денчева ще имат две седмици почивка след Откритото първенство на Франция. Тримата отново ще бъдат на лагер от 26 юни до 1 юли в Нотингам, а след това ще участват на турнира от категория J300 в Роухямптън (Великобритания). От 8 юли следва участие на Уимбълдън.

 Елизара Янева беше избрана в отбор "Б" на ITF.  Янева започва с лагер в Италия от 28 до 30 април. След това Елизара ще играе на пет последователни турнира преди Ролан Гарос. Българката ще участва в надпреварите в Италия от категория J200 в Салсомаджоре, J200 в Прато, J300 Санта Кроче Сул′Арно, J500 в Милано и J300 в Шарлероа – Марсинел (Белгия). От 4 юни младата тенисистка ще вземе участие на "Ролан Гарос".

Още от Тенис

Виж всички