Георги Аврамчев ще се бори за нов мандат като президент на БФПлувни спортове

Георги Аврамчев ще се бори за нов мандат като президент на БФПлувни спортове

Георги Аврамчев ще се бори за нов мандат като президент на Българската федерация по плувни спортове. Общото събрание е насрочено за 25 април, а освен Аврамчев за момента своя а кандидатура е обявил Борис Божилов, председател и главен треньор на ПК Левент.

“Получихме подкрепа и с Димитър Бобев ще се кандидатираме за президент и вицепрезидент”, заяви Аврамчев на пресконференция днес, основна тема в която бе случаят с Антъни Иванов и отказът му да подпише договор с федерацията.

“Приветствам това, че ще имаме конкуренция. Нека има сблъсък на идеи и концепции за развитието на плуването. Не ми харесват писанията на един от кандидатите във Фейсбук, че българското плуване е достигнало дъното и копае надолу. Ако е така, то почти целият български спорт, с изключение на художествената гимнастика и бокса, трябва да мечтае за това дъно. Ако това е дъното, аз се радвам че сме на дъното. Нека има битка на визии, а не да претопляме стари манджи. Сигурно и ние сме допускали грешки по време на нашето управление, но е важно да си взимаме поука и да ги отстраняваме. Уважавам и Нина Рангелова, и Екатерина Аврамова като състезатели”, добави Аврамчев.

Припомняме, че двете плувкини са в екипа на Борис Божилов.  Рангелова преди време прекрати кариерата си, а рекордьорката в гърба Аврамова от години се състезава за Турция.

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти