Мария Петрова: Предстои ни интересно състезание в София

Мария Петрова: Предстои ни интересно състезание в София

Трикратната световна шампионка по художествена гимнастика Мария Петрова очаква интересна Световна купа у нас, която ще се проведе от 30 март до 2 април в "Арена София".

"Вече втори олимпийски цикъл България провежда Световна купа в София. За страната и за българската художествена гимнастика това е изключителен престиж и голямо доверие. Само четири са Световните купа в света и една от тя се организира у нас. Това е голяма чест за нас. Казвам, че е чест, защото, когато една страна е домакин на състезание от такъв голям мащаб, показва, че е част от елита. В Световната купа тази година ще участват гимнастички от пет континента. Мащабно участие от 39 страни, от Европа, от Азия, от Америка, от Океания - ще участва Австралия, също така ще има представителки на Африка. Ще бъде интересно състезание", каза в интервю за БНР Петрова, която е вицепрезидент на БФХГ и вицепрезидент и на Техническия комитет към Международната федерация по гимнастика.

"Световната купа в София е важна, защото състезателките могат да видят до къде са стигнали в подготовката си. Особено важно в днешната художествена гимнастика е треньора добре да поставя тактиката и да умее да използва правилата, така че представи отбора си в най-добрата светлина. Много тактика има в съвременната художествена гимнастика. Тя е важна, първо за да покажеш най-доброто от отбора си и второ, за да спечелиш златния медал", допълни тя.

В последния момент от българския щаб направиха промени в състава. В престижната надпревара следващата седмица ще участва ансамбъл жени, Стилияна Николова и Ева Брезалиева.

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти