Йордан Йовчев: Тръгваме с големи амбиции за младежкото Световно първенство в Анталия

Йордан Йовчев: Тръгваме с големи амбиции за младежкото Световно първенство в Анталия

Генералният секретар на БФ Гимнастика Йордан Йовчев заяви, че има големи очаквания към състезателите, които ще участват на Световното първенство по спортна гимнастика за младежи и девойки в Анталия. Отборът отпътува тази сутрин за турския курорт.

"Можем да се похвалим, че се класирахме за Световното първенство за младежи и девойки в Анталия с пълни отбори. С този състав при младежите преди три години спечелихме бронзов медал в отборното на Европейското първенство. Сега събитието е много по-мащабно. Хубавото е, че вече имаме и девойки, които ще вземат участие. Тръгваме с големи амбиции за това състезание", каза легендата в спортната гимнастика Йордан Йовчев.

България ще участва със седем състезатели на шампионата. При младежите ще играят Здравко Добрев, Даниел Трифонов, Кристофър Ногейра и Максим Казанджиев, а при девойките – Елена Николова, Никол Соколова и Виктория Венциславова.

"Подготовката мина добре. Нашият спорт е травматичен, имаме си проблеми, но се справяме. Смятам, че отборът ще ни донесе повод за гордост. Хубаво е, че при младежите в самия отбор има конкуренция. Така състезатеите израстват и както спортисти, и като характери. Освен за добро представяне в отборната надпревара, се надяваме и на няколко финала, но всичко е въпрос на изиграване. Имаме своите шансове, както при девойките, така и при младежите", добави олимпийският вицешампион на халки от Игрите в Атина през 2004 година.

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти