България участва с четирима щангисти на Световното първенство за кадети в Албания

България участва с четирима щангисти на Световното първенство за кадети в Албания

Четирима щангисти ще представят страната ни на Световното първенство за кадети до 17 години в Дуръс, Албания, от 25 март до 1 април 2023 г. Състезанието е първото под ръководството на новия президент на Българската федерация по вдигане на тежести Ариф Маджид.

В албанския курорт ще се състезават Исус Кирилов (49 кг), Нино Симеонов (55), Танислав Ангелов (96) и Ангел Георгиев (+102).

Първи на подиума днес излиза Кирилов, който е от клуб "Херкулес" - София с личен треньор Кристиана Колева.

Утре на подиума се качва и Симеонов. Последният е световен бронзов медалист от миналогодишния шампионат в Леон, Мексико, както и европейски вицешампион от първенството в тази възрастова група от Варшава 2022. Симеонов също е състезател на Кристиана Колева.

На 30 март, четвъртък, ще се състезава представителят на "Мизия" Кнежа - Танислав Ангелов с треньор Васил Милашки. Ангелов е бронзов медалист в категорията от Европейското първенство по вдигане на тежести 2022. Той е трети в предварителната заявка в Албания и с шансове за медал.

При най-тежките Ангел Георгиев ще мери сили на 1 април, събота. Последният е от школата на СТАРТ - Червен Бряг с личен треньор Павел Христов. Сега Георгиев е втори в заявките и с прекрасни шансове за отличие.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти