Алберт Попов в България: Направихме максимума за този сезон

Най-добрият български алпийски скиор Алберт Попов се завърна в България след записването на отличен резултат - 12-то място - в последния за сезона в Световната купа слалом в андорския зимен център Солдеу.

Естествено, най-доброто постижение на Алберт през настоящата кампания е подиума на американската писта в Палисейдс Тахо.

“12-тото място не е никак лош резултат спрямо условията. През този сезон успяхме да постигнем максимума, но съм доволен от вчерашното ми спускане и от 15-тото място в крайното класиране този сезон.

Притесняват ме атмосферните условия, но пък случихме на зима в САЩ, където се изсипа много сняг. В Европа обаче случихме на куца зима.

6 Алберт Попов се завръща в България след края на сезона

С доза късмет и талант ми се получават нещата, което ме вярва, а всъщност преди дълги години започнах да тренирам почти нашега. За следващата година ще се стремя през лятото да съм по-добре физически и да се опитам да съм още по-бърз. Натрупах вече доста голям опит и се чувствам вече в собствени води на най-добрите писти.

6 Алберт Попов се завръща в България след края на сезона

Не записах резултати точно в четирите старта, които бяха на мой тип писти - трудни. Надявам се догодина да минимизирам грешките”, каза Попов, а цялото му изказване можете да видите във видеото.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти