Двата мача на ЦСКА срещу бургаските отбори ще решат редовния сезон в НВЛ

Един от най-интригуващите сезони в родното волейболно първенство при мъжете е близо до края на редовния сезон в Националната волейболна лига (НВЛ). 

И ако преди старата на този шампионат в efbet Супер Волей, всички специалисти определяха шампиона Хебър (Пазарджик) като абсолютен фаворит, а бургаския Дея спорт за сигурен финалист, то към този момент, в най-интригуващото първенство на България от 20 години, все още няма нищо ясно и сигурно.

4 кръга преди края на редовния сезон и предстоящ още един мач от 18-ия кръг (Славия - Нефтохимик), лидер продължава да е тимът на ЦСКА, който събра състава си за участие в шампионата едва 2 седмици преди началото му, а сега възпитаниците на Александър Попов са решаващ фактор в efbet Супер Волей.

Невероятно, но факт! Едно от най-оспорваните първенства в света е българското
Невероятно, но факт! Едно от най-оспорваните първенства в света е българското

Ситуацията към момента е такава, че точно “червените” държат ключа към крайното класиране на редовния сезон.

24 efbet Супер Волей: Левски - ЦСКА 3:0

Ако се следва волейболна логика, то вицешампионите от Нефтохимик 2010 (Бургас) трябва да спечелят с лекота утрешния си двубой в София срещу аутсайдера Славия, дори и да излязат с всичките си резерви, а по този начин ще поведат във временното класиране с актив от 42 точки.

До края на редовния сезон остават точно два ключови двубоя, които са непредвидими и които ще решат крайното класиране преди плейофите.

ЦСКА приема финалиста от Купата на България Дея спорт (Бургас) в София на 12 март от 18,00 часа. Успех за “червените” ще остави реални шансове на волейболистите на Александър Попов дори да спечелят редовния сезон. 

За възпитаниците на Франческо Кадеду победа в София може да им гарантира място в Топ 4 преди плейофите.

Другата ключова среща е в Бургас на 17 март, когато Нефтохимик приема ЦСКА. 

Успех за възпитаниците на Атанас Петров ще им гарантира победа в редовния сезон, нещо което едва някой е очаквал след лошия старт на вицешампионите, но би бил напълно заслужен с оглед на отличната игра на бургазлии в последните 12 двубоя в efbet Супер Волей.

Победа на “червените” пък ще изведе ЦСКА, най-вероятно, до първото място.

24 efbet Супер Волей: Левски - ЦСКА 3:0

Не е изключено и волейболистите на Левски, които имат сравнително лесна програма, също да се възползват и да успеят да финишират първи в редовния сезон, при определени обстоятелства.

24 efbet Супер Волей: Левски - ЦСКА 3:0

Шампионите от Хебър също имат своите шансове да станат №1 в редовния сезон, но за това е необходимо другите отбори да запишат доста изненадващи резултати.

Волейболистите на Камило Плачи, на практика, вече са отписали редовния сезон и се готвят за важните мачове от плейофите. 

Якопо Масари: След месец започва най важната част от първенството и трябва да сме готови
Якопо Масари: След месец започва най важната част от първенството и трябва да сме готови

Програмата им до края на сезона “предвижда” 4 поредни чисти победи.

Волейболистите на Берое на пръв поглед може би се сигурни за 6-о място преди плейофите, но силни мачове на волейболистите на Мирослав Живков и евентуални победи, може и да ги изкачат дори преди Дея спорт в крайното класиране.

Разбира се, от началото на сезона станахме свидетели на какви ли не изненади, така че всичко е възможно, а финалът на редовния сезон в efbet Супер Волей е непредвидим.

Плейофите също се очертават да бъдат непредсказуеми, а големите печеливши са волейболните фенове в България!

Вече може да спечелите 200 000 лева от Sportal.bg в новата секция "Домът на феновете"
Вече може да спечелите 200 000 лева от Sportal.bg в новата секция "Домът на феновете"

Снимки: Startphoto | Снимки: Борислав Цветанов

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти