Гледай на живо

Хебър прати Берое на бараж за оцеляване след драма в Пазарджик, Септември (Сф) се сбогува с елита с победа над Ботев (Вр), а Пирин (Бл) надви Спартак (Варна) и също остава в efbet Лига - Отзивите след трите мача

Бърни пак нападна Либърти Медия и Формула 1

Бившият шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун не пропусна момента и преди началото на новия сезон във Формула 1 отново атакува собственика на търговските права на шампионата Либърти Медия. Наскоро Формула 1 отбеляза 6 години без Бърни, при американците спортът започна да се променя сериозно, като новите технически правила и таванът на бюджетите се приемат добре от публиката.

В типичния си манипулативен стил Бърни недоволства срещу Либърти Медия и дори сравни Формула 1 с популярния, но напълно режисиран американски спорт - кеч.

Екълстоун използва спада на интереса към Формула 1 в Германия, като случващото се на този пазар е точно обратното на покачващия се интерес към световния шампионат в глобален мащаб. Миналата година тв зрителите на Формула 1 в Германия са били средно 1 милион души на състезание.

Бърни не смята, че Мик ще е отново титуляр
Бърни не смята, че Мик ще е отново титуляр

“Това, което се харесва в Щатите, не върви добре в Европа и обратното - обясни 92-годишният британец. - На Германия и липсва един голям пилот, но това не е всичко. Формула 1 гледа все повече и повече към американския пиар. Все повече се превръща във Формула 1 Холивуд.”

Бивш пилот: Бърни щеше да уволни Макс!
Бивш пилот: Бърни щеше да уволни Макс!

Според Бърни, Формула 1 се превръща в шоу и вече не може да се нарече спорт.

Бърни: Бях готов да платя, за да отиде Люис в Мерцедес
Бърни: Бях готов да платя, за да отиде Люис в Мерцедес

“Тази година състезанието в Лав Вегас трябва да е най-бляскавата надпревара, но мисля, че германците ще искат да гледат истинско състезание, а не такова шоу. Във Формула 1 вече не съществува балансът межда шоу и спорт.”

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти