Фаворитите се класираха за полуфиналите на Държавното в зала

Фаворитите се класираха за полуфиналите на Държавното в зала

Фаворитите се класираха за полуфиналите на Държавното лично първенство по тенис на закрито за мъже и жени в Благоевград. Състезанието с награден фонд от 6000 лева се провежда в залата на Югозападен университет „Неофит Рилски".

Поставеният под номер 1 при мъжете Михаил Иванов направи обрат и се наложи над осмия Симеон Латинчев с 4:6, 6:3, 6:1. За място на финала той ще срещне квалификанта Вардан Манукян, който елиминира друг квалификант Васил Шандаров с 6:3, 6:2.

Вторият в схемата Мартин Димитров победи с 6:2, 6:2 номер 6 Любослав Иванчев и на полуфиналите утре ще играе срещу номер 4 Милен Янакиев, която елиминира квалификанта Симеон Костов и триумфира с 6:2, 6:1.

За полуфиналоите при жените се класираха първите четири поставени. Водачката в схемата Денислава Глушкова не даде гейм на Виктория Санкийска, а в спора за класиране на финала тя ще се изправи срещу номер 3 Катерина Димитрова, която елиминира шестата Лия Пенчева със 7:6(3), 6:3.

Втората поставена при дамите Даря Шаламанова победи квалификантката Габриела Митева с 6:1, 6:2 и на полуфиналите ще играе срещу номер 4 Изабел Кузманова, която направи обрат с 4:6, 6:3, 6:4 срещу Мирела Шкумбова, "щастлива губеща" от квалификациите.

Още от Тенис

Виж всички