Политическата криза у нас бави сделката за Левски

Мажоритарният пакет акции на Левски ще остане в ръцете на Наско Сираков поне до парламентарните избори. Те бяха насрочени за 2 април. Скоро след тях ще стане ясно дали ще бъде сформирано редовно правителство. Явно политическите процеси, които вървят у нас, са следени под лупа от големия чуждестранен инвеститор, планиращ да вземе клуба и да реши финансовите му проблеми.

Както е известно, от „Спорт Рипъблик“ признаха, че имат интерес към придобиване на собствеността в Левски. Още на 15 ноември на Общото събрание на сините Наско Сираков обяви: „На път съм да изстрелям клуба в друга орбита“. Това обаче още не се е случило.

Вече може да спечелите 200 000 лева от Sportal.bg в новата секция "Домът на феновете"
Вече може да спечелите 200 000 лева от Sportal.bg в новата секция "Домът на феновете"

От „Герена“ работят и по вариант Б да се справят с финансовото оцеляване дори без да имат нов собственик. В момента най-голям проблем пред клуба са дълговете към Националната агенция по приходите, които са около 11 милиона лева. Обсъжда се опция, чрез която голяма част от тях да бъдат покрити с изтеглянето на кредит.

"Тема спорт"


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Sportal.bg

Още от БГ Футбол

Виж всички