Стефан Цветков остава председател на Българската федерация по тенис

Стефан Цветков остава председател на Българската федерация по тенис

Стефан Цветков ще продължи да изпълнява функциите на председател на Българската федерация по тенис. Това стана ясно след днешното Общо събрание на организацията в София. Цветков беше подал заявление за оттегляне от поста на 12 октомври миналата година, но прие да остане след молба на членовете на Управителния съвет.

"По молба на УС на БФТ с оглед на много добрите резултати и предстоящи предизвикателства действащият председател Стефан Цветков бе помолен да оттегли личното си волеизявление от 12.10.22 за оттегляне поради други ангажименти. За това той представи съответно заявление. В името на тениса и бъдещите проекти и предизвикателства Стефан Цветков прие молбата на УС и продължава да изпълнява функциите си на председател на УС на БФТ", се казва в официалното съобщение в сайта на Българската федерация по тенис (БФТ).

Пред делегатите на Общото събрание беше направен финансов и спортно-технически отчет за изминалата 2022 година. Беше утвърден и бюджетът за 2023 година. Беше приета на наредбата за провеждане на национални първенства и турнири и състезателния календар с точкуване на клубовете-членове на БФТ за 2023 година, програма за развитие и други изискуеми от Закона за физическото възпитание и спорта документи.

Общото събрание прие и петима нови членове на Управителния съвет. Това са Георги Чочев, Кристин Грозданов, Радослав Петков, Валентин Игнатов и Добромир Андонов.

Чочев е дългогодишен капитан на национални гарнитури в различни възрасти, а в момента изпълнителен директор на ТК Локомотив Пловдив и член на треньорския съвет към централата.

Грозданов е многократен държавен шампион по тенис на България. Той е с висше образование в НСА със специалност тенис. Член на треньорския съвет и водач на юношески национални гарнитури. Председател на ТК "Супер Спорт" (Варна) и организатор на редица международни и регионални турнири.

Петков е председател на Управителния Борд на Съвета по иновации и дигитализация към Българско търговско-промишлена палата. Управител на "Ар Ел Кей Консултинг" ООД - отговаря за растежа и управлението на консултантски услуги за бизнес мениджмънт и развитие, проектно управление и финансиране на различни индустрии.

Игнатов е управляващ партньор на изворна вода "Рилана". Повече от 15 години е бил изпълнителен директор на "Девин".

Поради лични мотиви от УС на БФТ бяха освободени Мариана Ненова, Весела Лечева, Огнян Илиев, д-р Георги Крумов и проф. Генчо Начев.

За почетни вицепрезиденти на УС на БФТ бяха избрани д-р Георги Крумов и Огнян Илиев, а за почетен член на УС беше утвърдена Мариана Ненова.

Беше решено до 18 май да бъде проведено Общо събрание. На него ще бъдат дискутирани промени в устава на БФТ и други документи свързани с оптимизиране и подобряване дейността на Българска федерация по тенис.

Още от Тенис

Виж всички