Пловдивският кмет за "Колежа": Още от началото беше ясно, че няма достатъчно пари

Кметът на Пловдив Здравко Димитров продължава да говори по темата със стадионите на Ботев (Пловдив) и Локомотив (Пловдив). Зико, какъвто е прякорът на градоначалника, заяви, че още през 2019 година се е знаело, че отпуснатите финансови средства от държавата са недостатъчни за изграждането на съоръжението на "канарчетата". Както е известно, преди няколко дни бившият премиер Бойко Борисов поиска оставката на Димитров, в резултат на което последният напусна партия ГЕРБ.

"Още от началото беше ясно, че няма пари - специално за стадион "Христо Ботев", няма достатъчно пари. Бяха отпуснати 25 милиона, сметката тогава беше 53 милиона. И трябваше или държавата да се намеси, защото община Пловдив - един път дадохме три милиона, после още 15 милиона. И пак няма да стигнат тези пари, има индексация. Има неща, с които и аз не съм съгласен. 

Кметът на Пловдив: Абсурд! Общината няма да издържи финансово да бъдат завършени и двата стадиона
Кметът на Пловдив: Абсурд! Общината няма да издържи финансово да бъдат завършени и двата стадиона

От държавата бяха отпуснати 25 милиона за стадион "Христо Ботев" и 12 милиона за "Локомотив". Стадион "Христо Ботев" е по-голям и трябва по-голям ресурс. Нямаше тогава пари, това ви казвам. И оттогава търсим начини за финансиране. Ако държавата не намери финансов ресурс, община Пловдив не разполага с толкова пари. Капиталната програма е около 30-40 милиона на година, но вътре влизат пътища, ремонт на детски градини, ясли. Винаги съм го казвал това, винаги. До министерства съм писал писма, общо съм писал с феновете, те много добре знаят. То е ясно. Аз не мога да прикрия нещо, което е ясно. Някой насочва феновете към мен, точно така е. Но те разбират ясно ситуацията каква е, скоро ще имате повод за нови новини. 

17 Протест заради "Колежа"

Стадионите ще бъдат завършени - щом са започнати, трябва да бъдат завършени. В рамките на моя мандат на стадион "Локомотив" едната трибуна е готова. Стадион "Ботев" може би ще бъде готов за мачове в "А" група - има терен, поставят се седалките, трябва да мине комисия, която да провери дали всички пропуски са отстранени. Ще инициираме комисия, която да следи точно за тези пропуск оттук-нататък", заяви Здравко Димитров пред bTV.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти