Феновете на Ботев (Пловдив) с позиция след политическия скандал “под тепетата”

Феновете на Ботев (Пловдив) с позиция след политическия скандал “под тепетата”

Сдружението на феновете на Ботев (Пловдив) излезе с официална позиция, след като през последните разбуниха духовете на скандал от политическо естество. Лидерът на ПП ГЕРБ - Бойко Борисов, поиска оставката на кмета на Пловдив - Здравко Димитров, който през 2019 г. беше издигнат от ръководената от бившия премиер партия ГЕРБ. Борисов пожела на градоначалника “под тепетата” да се оттегли заради неуредиците около недовършените стадиони.

Бойко Борисов поиска оставката на Здравко Димитров заради "Колежа"
Бойко Борисов поиска оставката на Здравко Димитров заради "Колежа"

Днес организираните привърженици се обърнаха към Общинския съвет на града, администрацията и някои политически фигури. 

Ето и каква е тяхната позиция:

"Уважаеми Ботевисти,

Днес представители на сдружение КПБП, сдружение ПФК Ботев и обединени фракции Бултрас бяха поканени на среща от Бойко Борисов. На нея, в присъствието на градския лидер на партия ГЕРБ Иван Тотев, бе обявено решението за сваляне на доверието на партията от Здравко Димитров и Пламен Райчев.

Беше предложен вариант сдружение ПФК Ботев да бъде официализирано като „контрольор" по разходването на средствата за строителството на Колежа. Очакваме в срок до понеделник вечерта Иван Тотев да разясни в детайли отправеното ни предложение.

Здравко Димитров за поисканата му оставка от Борисов: Някои хора използват проблема със стадионите на Ботев и Локо с политически цели
Здравко Димитров за поисканата му оставка от Борисов: Някои хора използват проблема със стадионите на Ботев и Локо с политически цели

В случай, че същото бъде одобрено и прието от нас, настояваме то да бъде гласувано на сесията на ОС Пловдив на 09. 02. 2023 г., паралелно с гласуването на предложението на кмета Здравко Димитров за отпускане на допълнителни средства за довършването на строителството на Колежа. Напомняме, че за строителството на стадион „Христо Ботев“ има законно одобрена обществена поръчка на стойност 53 млн. лв., от които в момента са осигурени 36 млн. лв. и настояваме управлението на града, в лицето на кмета и общинския съвет, да свършат необходимото за осигуряване на недостигащото финансиране и изпълнение на проекта до край. 

Заставаме твърдо зад исканията си, обявени на протеста на 01. 02. 2023 г., и няма да отстъпим, докато не бъдат изпълнени.

Не желаем да бъдем въвличани в политически игри. Не желаем да бъдем въвличани и в допълнителна конфронтация с привържениците на градския съперник.

В този случай няма място т. нар. „равнопоставеност" – термин, измислен, за да разделя и противопоставя гражданите на Пловдив по фенски пристрастия. Който твърди, че при финансирането на два съвсем различни  инфраструктурни обекта, единият от които строящ се по законно одобрена ОП, а другият съществуващ само в плановете и мислите на определени хора, трябва да има равнопоставеност, да бъде така добър да поиска бюджета на Община Пловдив за 2023 г. да е равен на този на Столична община или поне средствата от бюджета на Община Пловдив за район Западен да са равни на средствата за район Централен.

Вече може да спечелите 200 000 лева от Sportal.bg в новата секция "Домът на феновете"
Вече може да спечелите 200 000 лева от Sportal.bg в новата секция "Домът на феновете"

Уважаеми управляващи (под каквато и да е форма),

Ние, привържениците на Ботев Пловдив, ще очакваме развитие по най-голямата ни болка в срок до общинската сесия на 09. 02. 2023 г., където ще дойдем и ще чуем и видим кой е с нас и кой е против нас! Ще видим има ли политическа воля за решаването на проблеми, създадени от действията и бездействията на цялата общинска власт, и ако трябва, отново ще излезем на улицата!"

ЦЯЛ ГРАД ГОРИ - КОЛЕЖА ДА СЕ ИЗГРАДИ! 
Само Ботев! 
Бъдете будни!

Сдружение ПФК Ботев, Сдружение КПБП, Сдружение Бултрас Файт Клуб, Фондация Жълто и Черно, Обединени фракции Бултрас


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Sportal.bg

Още от БГ Футбол

Виж всички