Еванс: В Швеция ще преследваме победата

Сезон 2022 в Световния рали шампионат се оказа крайно неудачен за уелската звезда на Тойота Елфин Еванс. През 2020 и 2021 той загуби битката за световната титла срещу Себастиен Ожие в последното рали за сезона, но през 2022 остана напълно в сянката на новия световен шампион Кале Рованпера.

Еванс не успя да спечели нито една победа през миналия сезон, а от последното му спечелено състезание минаха година и 4 месеца - за последно Елфин триумфира в рали “Финландия” през октомври 2021.

В началото на новия сезон Еванс записа 4-о място в рали “Монте Карло”, като изостана от битката за победата заради спукана гума. За “Швеция” обаче амбициите му са по-сериозни.

“Монте Карло” беше добро начало на сезона за нас - обясни Еванс, който спечели в Швеция през 2020 година. - Разбира се, резултатът е разочароващ, но скоростта ни беше добра. Важното е, че стартирахме с точки, тъй като миналата година отпаднахме в първото състезание. През 2020 спечелихме в Швеция, но сега ралито ще е по-различно - други условия, други етапи, цялото състезание се премести по на север. Но ще преследваме победата. От доста време не сме печелили, така че се надявам на успех.”

Рованпера: Ще се боря за победата в Швеция
Рованпера: Ще се боря за победата в Швеция

Рали “Швеция” е другата седмица от 9 до 12 февруари. Големият фаворит за победата е съотборника на Еванс - Кале Рованпера, настоящият световен шампион и победител миналата година в снежното рали.

Ожие ще кара в рали “Мексико”
Ожие ще кара в рали “Мексико”

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички