Рованпера: Ще се боря за победата в Швеция

Световният шампион Кале Рованпера (Тойота) е големият фаворит за победата в рали „Швеция” другия уикенд, втори кръг от сезона в WRC. Финландецът не се притеснява от това, че ще стартира първи по етапите и ще трябва да чисти пътя за съперниците си, най-малкото защото и миналата година беше в тази роля, но спечели в Швеция.

„Да си първи на пътя винаги е по-трудно, но дали ще загубим време по отсечките в Швеция ще зависи основно от времето – обясни Рованпера. – Ако атмосферните условия са на наша страна и е по-студено, то определено ще се борим за победата.”

Рованпера е наясно, че конкуренцията в снежното състезание ще е много силна, тъй като съотборникът му Елфин Еванс вече демонстрира, че има скорост да се бори за победата. А същото важи и за лидерите на Хюндай и М-Спорт Тиери Нювил и Ойт Танак.

Ожие ще кара в рали “Мексико”
Ожие ще кара в рали “Мексико”

„Трудно ми е да посоча кой ще е основният претендент за победата в Швеция – призна Кале. – Но предполагам, че едва ли ще има големи изненади, тези, които са били бързи и преди в Швеция, сега отново ще преследват победата.”

Рованпера: Стартовата позиция не ми позволи да се боря за победата в Монте Карло
Рованпера: Стартовата позиция не ми позволи да се боря за победата в Монте Карло

Рованпера завърши втори в рали „Монте Карло”, спечели пауър стейджа и ще е първи по етапите в Швеция, тъй като победителят от първия кръг Себастиен Ожие ще пропусне снежната надпревара.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти