От какво има нужда едно комби? AC Schnitzer: 610 конски сили

От какво има нужда едно комби? AC Schnitzer: 610 конски сили

Лансирането на комби версията на БМВ М3 се оказа правилният подход към тези почитатели на по-мощните автомобили, които искат и повече пространство за багаж. Първите серийни бройки вече поемат към клиентите, а в това време тунинг компанията AC Schnitzer е готова с пакет подобрения за и без това впечатляващото комби. Всъщност, рецептата за много мощно комби не е нова, но досега славата и продажбите бяха концентрирани при Ауди.

3-литровият 6-цилиндров редови S58 двигател с две турбини остава непроменен, но пък електронният блок, който управлява работата му е вече по-различен и клиентът може да си избере два варианта на увеличение на мощността - с 80 конски сили до 590 конски сили и с 100 коня до 610. Само за сравнение М5 (модел F90) е с мощност 625 конски сили.

От AC Schnitzer все още не са обявили как се променя ускорението и максималната скорост на доработения G81, но с оглед на повишената мощност и задвижването на четирите колела xDrive, то спринтът от 0 до 100 км/ч със сигурност ще отнема по-малко от стандартните 3,6 секунди.

Тунинг пакетът включва и други промени - изпускателна система от неръждаема стомана с накрайници от фиброкарбон. Налице е и регулируема окачване RS, дело на AC Schnitzer, както и пакет по-ниски пружини плюс два модела 20-инчови джанти.

Ще наемете ли това БМВ М3 от Тиери Нювил?
Ще наемете ли това БМВ М3 от Тиери Нювил?

Екстериорът се променя с добавянето на нов капак на двигателя, по-голям сплитът, нов спойлер за вратата на багажника, дифузьор от фиброкарбон и т.н. За интериора е предвиден кожен салон и волан, тапициран с алкантара, както и алуминиеви елементи за дръжките, педалите и централната конзола.

Най-после: BMW представи M3 Touring
Най-после: BMW представи M3 Touring

Още от Моторни спортове

Виж всички