Гледай на живо

Федерацията по плуване с истината за случая "Антъни Иванов"

България с двама състезатели на Световното по фигурно пързаляне

България с двама състезатели на Световното по фигурно пързаляне

България ще участва с двама състезатели на Световното първенство по фигурно пързаляне от 20 до 26 март в Сайтама (Япония), обявиха от БФ Кънки.

Александра Фейгин, която зае 16-о място на Европейското първенство във Финландия през миналата седмица, със сигурност ще пътува за Япония.

Норматив за участие в покрил Александър Златков при мъжете, но в следващия месец шанс за това има и Лари Луполоувър. Ако той успее от федерацията вероятно ще направят контролно, за да се определи кой от двамата ще играе пред японска публика.

Двама състезатели ще представят България и на Световното юношеско първенство по фигурно пързаляне в Калгари (Канада) от 27 февруари до 5 март.

Киара Христова и Филип Каймакчиев са заявени за шампионата. Христова в момента е с контузия на коляното и ще пропусне турнира "София Трофи" тази седмица в Зимния дворец в столицата.

"Киара Христова напредва много бързо. Технически е много стабилна, скача всички тройни скокове. В момента е с контузия на колената. Надявам се да се възстанови и да участва на шампионата. Тя има голям потенциал", каза треньорката Ина Лутай.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти